Borut Retelj - Rafting

Leta 2010 so me v Rafting klubu povabili k sodelovanju.

RAFTING
Borut Retelj
Skupaj z veslaškim trenerjem sva se ujela (tudi s kasnejšimi) in smo skrbno načrtovali trening. Čeprav na začetku ni vse dobro kazali pa smo vztrajali pri začrtanem treningu. V septembru smo imeli tekmo na Savi, kjer smo komaj zmagali in v slalom osvojili le 2.mesto. Ekipa ni delolovala preveč homogeno in imeli smo nekaj svojeglavih posameznikov.

RAFTINGRAFTINGLeta 2010 so me v Rafting klubu povabili k sodelovanju. Najprej sem bil predviden samo za kondicijkega trenerja. Najprej sem moral vcepiti, da se je potrebno dobro fizično pripraviti na tekmovanje, ki bo v tistem letu.

Who-is-the-man-with-the-master-planWho-is-the-man-with-the-master-plan

Who is the man with the master planKer sem želel spoznati tudi veslaški del treninga, sem sodeloval tudi na veslaškem treningu. Na začetku sem imel veliko vprašanj in ta so glasila predvsem ‘’Zakaj pa delate to?’’. Tako smo skupaj ugotovili, da mora biti trening namenjen k izboljševanju določenih prvin, drugače nima smisla trenirati. Tako sem postal tudi glavni načrtovalec treninga (tudi veslaškege).

Skupaj z veslaškim trenerjem sva se ujela (tudi s kasnejšimi) in smo skrbno načrtovali trening. Čeprav na začetku ni vse dobro kazali pa smo vztrajali pri začrtanem treningu. V septembru smo imeli tekmo na Savi, kjer smo komaj zmagali in v slalom osvojili le 2.mesto. Ekipa ni delolovala preveč homogeno in imeli smo nekaj svojeglavih posameznikov.Ko smo odpotovali v Kostariko, sem si zadal, da moramo povezati ekipo in nič nisem želel prepuščati naključju. Napisal sem tudi 5 pravil obnašanja, ki smo se jih držali vsi. Vse treninge smo snemali, pregledovali posnetke, analizirali vsak naš korak in izvajali vizualizacijo. Celotna ekipa je začela delovati bolje in bili smo že nestrpni in neučakani za prvi štart.

Prva disciplina šprint se nam ni preveč posrečila in bili smo le 12. Vse je šlo narobe. Tako smo si pridelali slabo izhodišče za naslednjo disciplino dvobojevanje. Prvega nasprotnika smo premagali in se uvrstili med 16. Kjer nas je pričakala močna ekipa Slovaške. Po težkem spopadu so nas na štartu prehiteli in bili pred nami. Pred ciljem pa so naredili napako in zapeljali v nasprotni tok in naši so jih premagali. Ekipa pa se ni dolgo veselila napredovanja saj so izvedeli, da nam je češka sodnica prisodila kazen in dvoboj smo izgubili in osvojili 14.mesto. Od razočaranja in jeze smo šli do avtobusa peš (hoja je bila v strm hrib, cca 5km in 500 višinskih metrov). Tako pa smo se nekako sprostili za kar so poskrbeli tudi vedno razpoloženi domačini. Naslednji dan smo bili odločeni, da se ne predamo in da pokažemo kaj znamo.

Sanjsko-prvenstvo-v-raftingu-Straža-2016Sanjsko-prvenstvo-v-raftingu-Straža-2016

Sanjsko prvenstvo v raftingu StražaSlalom je bil izjemno dolg in težak, kar pa nam je odgovarjalo predvsem zaradi izjemne vzdržljivostne priprave. Prva vožnja je bila kar solidna le 2 vratica so nam delala težave (skoraj vsem ekipam). Po pregledu in analizi smo bili odločeni, da popravimo napake in napademo na polno. Druga vožnja se je začela, po nekaj težavah smo prevozili druga najtežja vratica in vse ostalo je šlo kot po maslu. Čas je bil izjemen iz z dvema dotikoma so osvojili 3.mesto. Vendar pa nam je češka sodnica spet prisodila kazen za dotik (dodatnih 5 sekund) in zdrsnili smo na 4.mesto. Ker smo vožnjo snemali smo se pritožili na sodniško odločitev. Sodniki so zasedali šele zvečer in šele ob 23 uri zvečer smo izvedeli, da je bila naša pritožba pozitivno rešena in spet smo bili na 3.mestu in tako željena medalja je bila naša. Zjutraj smo se na hitro poveselili in se pripravili za spust. Sproščenost je bila izjemna. Ko smo hodili na štart (cca 1 uro) smo si govorili šale in prepevali in bili polni energije. Na spust smo bili izjemno dobro pripravljeni fizično in tudi taktično. Zaradi slabših uvrstitev na šprintu in dvobojevanju smo zasedali skupno 6.mesto. Štartali smo iz slabše pozicije in želeli smo čimprej prehiteti Britance, ki so imeli drugačne načrte. Nekajkrat smo jih napadli na slepo in so zapirali idealno linijo. Pri tretjem poizkusu smo jih tako prisilili v napako, kjer so zapeljali v nasprotni tok in smo švignili mimo. Od tam naprej pa smo šli na polno in po idealni liniji. Tik pred ciljem smo ujeli Slovake, ki so štartali 2 minuti pred nami in vedeli smo, da smo bili odlični na spustu. Več kot tri ure smo čakali na uradne rezultate in bili zelo nervozni. Ko so se v bazni tabor vračali sodniki smo se začeli vrteti okoli njih, da bi izvedeli kaj o rezultatih spusta. Eden od sodnikov (iz Srbije) se nam je hudomušno nasmehnil in rekel ‘’bili ste treči i ukupno treči’’. Spogledali smo se in kar nismo verjeli njegovim besedam. Po približno pol ure so izobesili uradne rezultate in besede srbskega sodnika so postale naše neizmerno veselje, ki smo ga lahko delili tudi z navijači, ki so nas prišli spodbujat. Občina Straža je v našo čast priredila sprejem, kjer se je zbralo ogromno ljudi in mi smo bili njihovi junaki. Naš sprejem je tudi počastil Miroslav Cerar starejši kot predstavnik olimpijskega komiteja. Veselica je bila res izjemna in zgodba o uspehu se je pričela.Leta 2014 smo nastopali z ekipno U18 in U23 in osvojili 9 medalj v Bratislavi na Slovaškem, v jeseni pa smo v Brazilskem Foz de Igausu-ju osvojili 4 medalje in postali SVETOVNI PRVAKI v spustu v kategoriji U23. Leta 2015 smo nastopili v Banja Luki v kategoriji U23, kjer smo zmagali in v članski kategoriji kjer smo osvojili 2.mesto in skupaj 10 medalj.

Raftarski-uspehi-2014-BratislavaRaftarski-uspehi-2014-Bratislava

Raftarski uspehi 2014 Bratislava

Leta 2012 smo se iz Češkega Lipna vrnili s petimi medaljami (tri srebrne in 2 bronasti). Leta 2013 smo šli v Rotoruo v Novo Zelandijo z močno pomlajeno ekipo in kljub temu osvojili bronasto medaljo v dvobojevanju.

Raftarski-uspeh-Lipno-2012Raftarski-uspeh-Lipno-2012

Raftarski uspeh Lipno 2012

Leta 2016 je bilo Evropsko prvenstvo v Sloveniji in sicer v Tacnu in na Krki. Kljub velikemu pritisku smo pokazali, da smo največji mojstri raftiga. V katerigoriji U23 in pri članih smo premočno zmagali. Od desetih medalj sta ti dve ekipi osvojili 7 zlatih, 1 srebrno, 1 bronasto in eno 5.mesto. Ekipa U18 je zmagala še v slalom in druga ekipa U23 je bila še druga v šprintu. Skupna bera medalj je bila 11 in od tega kar 8 zlatih.

Leta 2017 rezultati niso bili tako na visokem nivoju in v klubu so se odločili, da zaključijo sodelovanje z mano.

Moje-preroške-napovedi-so-se-uresničileMoje-preroške-napovedi-so-se-uresničile

Moje preroške napovedi so se uresničile


Delite stran borut-retelj.reb.si - RAFTING na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani borut-retelj.reb.si - RAFTING, in s tem sporočamo drugim, kaj borut-retelj.reb.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


RAFTING - Borut Retelj - Rafting

borut-retelj.reb.si

borut-retelj.reb.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejemam